Een bijzondere almanak drukken
voor studenten en -verenigingen

Een almanak drukken is de kroon op het afgelopen jaar. Want wat is er nu leuker dan een jaaroverzicht in de vorm van een professionele almanak? Mooie foto’s, begeleid door leuke verhalen en grappige anekdotes. Wellicht ook voorzien van een complete ledenlijst? Uniek en gebundeld om voor altijd te bewaren. Erg leuk ook om de almanak om de zoveel tijd nog eens op je gemak door te bladeren!

Voordat wij een almanak drukken, moet de almanak echter wel nog worden vormgegeven. Je kunt dit doen met bijvoorbeeld Microsoft Word of Adobe Indesign. Om het je gemakkelijk te maken, kun je ook gebruikmaken van onze online editor YPSA. Hiermee kun je alleen of samen met de commissieleden jullie eigen annuarium opmaken en vervolgens de almanakken laten drukken.

Een ingewikkelde Indesign-cursus of het eindeloos doornemen van (online) tutorials is niet nodig! YPSA is gebaseerd op Adobe Indesign, alleen heb je geen grafische kennis of technische know-how nodig. YPSA zorgt voor een professioneel resultaat. Fouten maken is onmogelijk en het systeem checkt je document continu op technische foutjes. Met YPSA kun je altijd een foutloze almanak drukken!

Heb je al een almanak opgemaakt in Indesign, Word of een ander programma?
Of zijn jullie van plan om zelf een almanak op te maken en door een specialist te laten drukken?
Lever ons dan jouw bestanden aan en wij zullen goed en goedkoop jullie almanak drukken!
(Je hoeft de editor dus niet verplicht te gebruiken)
Drukwerk-offerte aanvragen

Voor wie drukken wij almanakken en annuaria?

 • Studentenverenigingen

 • Studentencorpora

 • HBO – opleidingen

 • Universiteiten

 • Faculteiten en opleidingen

 • Jaar- en studieverenigingen

 • (Studenten) sportverenigingen

 • Sociëteiten

Vraag offerte aan

Wij hebben in 25 jaar al meer dan 1.500.000 prachtige almanakken gedrukt!

YPSA – online editor is een product van het uitgeefhuis BV uit Breda (Nederland). Het uitgeefhuis drukt al een kwart eeuw mooie, kwalitatief hoogstaande almanakken, annuaria en jaaruitgaven voor verenigingen, opleidingen en corpora in Nederland en België. Daarnaast produceert het uitgeefhuis ieder jaar weer voor honderden scholen in Nederland, België en op o.a. de Nederlandse Antillen een uniek jaarboek. Grote kans dat wij ook het jaarboek van jouw middelbare school ooit hebben gedrukt!

Door onze enorme ervaring, schaalvoordeel en kennis, kunnen wij iedere almanak in hoge kwaliteit, tegen een prettige prijs drukken. Wij drukken jullie almanak altijd met de juiste (technische) begeleiding en met het gewenste resultaat.

almanak drukken

Almanak drukken

Studenten almanak drukken

Verschillende druktechnieken voor een almanak

almanak printen

Offset annuarium of almanak drukken

Offset druktechniek is in 1772 uitgevonden en voor het eerst toegepast. Tegenwoordig is offset drukken nog altijd één van de meest gebruikte druktechnieken wereldwijd. Boeken en almanakken worden doorgaans offset gedrukt vanaf ongeveer 250 exemplaren. Offset een annuarium of almanak drukken is namelijk goedkoper bij hogere oplages. Het offset drukken van een almanak duurt wat langer dan wanneer deze geprint zou worden. De kwaliteit is echter erg hoog bij offset drukwerk.

Digitaal almanakken printen

Tot ongeveer 250 exemplaren worden almanakken over het algemeen digitaal geprint. Digitaal almanakken en annuaria printen is goedkoper bij lage oplages. Door de technische ontwikkelingen is digitaal drukwerk tegenwoordig qua kwaliteit met het blote oog niet meer te onderscheiden van offset drukwerk. De tijd die nodig is om een almanak digitaal te printen is echter wel korter dan nodig is bij het offset drukken van almanakken. Leuke bijkomstigheid van digitaal drukwerk is dat bijvoorbeeld de cover van een almanak gepersonaliseerd kan worden. Wil je van ieder lid van de vereniging de naam op de cover van de almanak laten printen? Dan is dat geen probleem!

Almanak drukken

 • Vanaf ongeveer 250 stuks
 • Goedkoper bij hoge oplages
 • Langere productietijd
 • Drukken in PMS-kleuren van de huisstijl mogelijk

Almanak printen

 • Tot ongeveer 250 stuks
 • Goedkoper bij lagere oplages
 • Kortere productietijd
 • Mogelijkheid om iedere almanak te personaliseren

Almanakken offset drukken of digitaal printen?

Wij gaan altijd voor de hoogste kwaliteit, tegen de scherpste prijs, wanneer wij een annuarium of almanak drukken of printen. Bij iedere productie zullen wij kiezen voor de voordeligste productiemethode om jou zo te laten profiteren van de laagste prijs. Uiteraard zorgen wij er ook voor dat de almanakken geleverd worden op de door jullie gewenste datum. Laat almanakken drukken maar aan ons over!

Hoe kun je met YPSA jullie almanak drukken?

Wij kunnen alleen het drukken van jullie almanak verzorgen, wanneer jullie ons een eigen Word- of PDF-bestand aanleveren. Maar je kunt ook gebruikmaken van onze speciale software: YPSA – online editor voor de opmaak van jullie almanak.

Wanneer een almanak of annuarium in YPSA – online editor wordt opgemaakt, zullen wij de opgemaakte almanak in hoge kwaliteit printen of drukken. Je hoeft hier dus geen drukkerij meer voor te zoeken! Wij zijn gespecialiseerd in almanakken drukken en je kunt bij ons van de volgende voordelen profiteren:

 • Gratis gebruik van YPSA – online editor
 • Verrassend betaalbaar almanakken laten drukken
 • Professioneel resultaat, zonder grafische kennis
 • Hoge kwaliteit gedrukte en geprinte almanakken / annuaria

Wil je YPSA – online editor eens bekijken en testen? Vraag dan even een vrijblijvende offerte bij ons aan voor de productie van jullie almanakken. Wij zullen dan een testaccount met 8 pagina’s voor je gereedzetten. Met je eigen unieke inloggegevens kun je inloggen en de werking van de editor testen. Vinden jullie het prettig werken? Dan zetten wij het account om in een volledig account en kunnen jullie direct verder met de opmaak van de rest van de almanak. Wanneer jullie het boek afronden in de editor, zullen wij voor jullie volgens afspraak de almanak drukken!

Lees meer over YPSA – online editor

Een handig overzicht:

 • Vraag een vrijblijvende offerte op maat aan.

 • Test de editor in jullie eigen gratis account.

 • Alles naar wens? Geef ons dan een akkoord op de offerte.

 • Wij zullen jullie testaccount nu omzetten naar een volledig account.

 • Je kunt alleen of samen met andere leden jullie almanak vormgeven.

 • Onduidelijkheden? Stel je vragen dan aan de online helpdesk.

 • Is de almanak klaar? Rond het boek dan automatisch af in de editor.

 • Nu zullen wij jullie almanak drukken of annuarium printen.

 • De almanakken zijn gedrukt! Ze worden netjes verpakt en verzonden.

 • Eindelijk! De almanakken worden geleverd. Tijd voor de uitreiking!

Vraag offerte aan

Jullie annuarium of almanak laten drukken of printen
door de enige échte almanak-specialist

Even in het kort: je kunt jullie almanak door ons laten drukken. Met YPSA – online editor zelf online jullie almanak vormgeven en opmaken. Vriendelijk geprijsd en hoge kwaliteit van de gedrukte almanakken. Wij drukken al 25 jaar almanakken en annuaria en kunnen ook goed en goedkoop jullie almanak drukken!

Je bepaalt zelf de inhoud en vormgeving en werkt volledig online aan jullie eigen almanak. Gemakkelijk en zonder enige grafische kennis. Het systeem doet de rest en zorgt voor een foutloos resultaat. Je hoeft dus geen ingewikkelde cursus Indesign of tutorials meer te volgen om een almanak te kunnen maken!

Benieuwd naar de mogelijkheden, de editor en de prijs voor het drukken van jullie almanakken? Vraag dan een offerte op maat of een gratis inspiratiepakket voor YPSA – online editor aan. Je kunt ons ook een eigen drukwerkbestand (PDF / Word) voor jullie almanak aanleveren, waarna wij jullie almanak drukken!

Vraag offerte aan
Vraag Handleiding- en inspiratieboek aan