Toelichting extra’s bij offerte-aanvraag

Gekleurd-leeslint

Gekleurd leeslint

Bij een hardcover boek kun je ervoor kiezen om het boek te laten afwerken met een gekleurd leeslint. Je kunt je keuze maken uit verschillende kleuren en deze laten matchen met bijvoorbeeld de kleuren van de cover van je boek. Een leuk en betaalbaar extraatje!
Linnen-persing-laminaat

Linnen persing laminaat

Laminaat is een beschermende, transparante folie om de cover heen. Zo wordt het boek beschermd tegen stof en vuil. De cover kan zelfs worden afgenomen met een licht vochtig doekje. Bij linnen persing laminaat wordt er een linnen-structuur in de folie geperst. De folielaag is dus niet glad. Dit geeft het boek een extra luxe uitstraling.
Soft-touch-laminaat

Soft touch laminaat

Laminaat is een beschermende, transparante folie om de cover heen. Zo wordt het boek beschermd tegen stof en vuil. De cover kan zelfs worden afgenomen met een licht vochtig doekje. Soft touch laminaat is een matte, bijna fluweel-achtige beschermlaag om de boekcover heen. Het geeft je boek een luxe en chique uitstraling. Soft touch laminaat komt het best tot zijn recht wanneer het ontwerp van een boekcover bestaat uit (grote) kleurvlakken.
Mat-laminaat-en-spot-UV-lak

Mat laminaat + spot-UV lak

Een boekcover kan worden voorzien van een mat laminaat bescherming, wat het boek een matte, luxe uitstraling geeft. Je kunt dit combineren met spot-UV lak. Spot-UV lak is een harde, glimmende laksoort, waarmee je bepaalde elementen uit je ontwerp kunt laten glimmen/oplichten. Dit geeft een mooi contrast met de matte uitstraling van de rest van de cover.
Binnenzijde-softcover-bedrukt

Binnenzijde softcover full-colour bedrukt

Standaard wordt een softcover gemaakt van éénzijdig gestreken sulfaatkarton en wordt de buitenzijde van deze cover bedrukt. De binnenkant blijft dan onbedrukt en licht grijs / crème of wit van kleur. De binnenkant van een softcover kan echter ook full-colour bedrukt worden. Dit is een leuk extraatje voor een softcover boek!

Linnen cover + 1 kleur foliedruk

Een hardcover kan afgewerkt worden met gekleurd linnen, in plaats van bedrukt papier. Je kunt een keuze maken uit vele verschillende kleuren. Linnen kan echter niet bedrukt worden met inkt, maar kan afgewerkt worden met folie voor bijvoorbeeld tekst of een logo. Vaak wordt er gekozen voor een metallic folie, zoals goud of zilver.
Gekleurd-kunstleder-en-foliedruk

Kunstlederen cover + 1 kleur foliedruk

Een hardcover kan afgewerkt worden met gekleurd kunstleder, in plaats van bedrukt papier. Je kunt een keuze maken uit vele verschillende kleuren. Kunstleder kan echter niet bedrukt worden met inkt, maar kan afgewerkt worden met folie voor bijvoorbeeld tekst of een logo. Vaak wordt er gekozen voor een metallic folie, zoals goud of zilver. Ook zijn gekleurde folies, zoals bijvoorbeeld wit, zwart, rood, blauw of groen mogelijk.
Schutbladen-van-gekleurd-papier

Schutbladen van gekleurd papier

Standaard wordt een hardcover boek afgewerkt met witte, onbedrukte schutbladen. Je kunt er echter voor kiezen om de hardcover af te werken met schutbladen van gekleurd papier. Er zijn erg veel verschillende kleuren mogelijk. Zelfs neon/fluorescerend papier!

Schutbladen enkelzijdig full-colour bedrukt

Standaard wordt een hardcover boek afgewerkt met witte, onbedrukte schutbladen. Je kunt er echter voor kiezen om de schutbladen enkelzijdig full-colour te laten bedrukken. Op deze manier maak je het boek extra bijzonder wanneer je deze openslaat.